Японският милиардер Хироши Микитами - основател на технологичния гигант Rakuten -

...
Японският милиардер Хироши Микитами - основател на технологичния гигант Rakuten -
Коментари Харесай

Шефът на Rakuten дарява близо 9 млн. долара на украинското правителство

Японският милиардер Хироши Микитами - основател на софтуерния колос Rakuten - разгласи, че ще подари 8,7 млн. $ на украинското държавно управление. Той определи руската инвазия в Украйна като „ предизвикателство пред демокрацията “.

В писмо до украинския президент Володомир Зеленски милиардерът показва съпричастност към протичащото се в страната и заявява желанието си да помогне на украинския народ: „ Дълбоко съм тъжен от новините за военна офанзива против Украйна. Мислите ми са с вас и вашите хора “.

„ Ясно си припомням ранното лято на 2019 – като че ли беше през вчерашния ден, когато посетих Киев и се срещнах с вас. Останах в действителност удивен от красивия Киев, само че и от вашите знания за цифровите технологии “, написа изпълнителният шеф на Rakuten – японският софтуерен колос, който закупи Viber за 900 млн. $ през 2014 година

„ Вярвам, че потъпкването на мирна и демократична Украйна от голословна мощ е предизвикателство за демокрацията. Когато видях вашата смела опозиция против непровокираната офанзива, се замислих какво мога да направя за Украйна от Япония. Реших да даря 1 милиард йени (8,7 млн. долара) на украинското държавно управление за филантропична помощ – с цел да оказа помощ на жертвите на това принуждение “, оповестява още Микитани.

Той откровено се надява Москва и Киев да разрешат проблемите си по изкусен път и „ украинците допустимо най-скоро още веднъж да се радват на мира “. „ Ще продължа да поддържам Украйна и вашия народ “, прибавя шефът на Rakuten.

„ Когато видях смелата опозиция на Украйна против тази непредизвикана от украинска страна офанзива, помислих какво мога да направя в помощ на Украйна и взех решение да даря 8,7 млн. щ. д. на украинското държавно управление за филантропични действия, които да оказват помощ на хората в Украйна, станали жертва на насилието “.

僕達にできることは本当に限られていますが、家族と相談し10億円をウクライナに寄付することにしました。
Consulting with my family, we Mikitani family have decided to donate 1 billion yen to Ukraine.
Attached is my letter to President Zaranskyy. Our hearts are with you.
— 三木谷浩史 Hiroshi (Mickey) Mikitani (@hmikitani)
Хироши Микитами даже смени профилната си фотография в Twitter и тази на корицата си с цветовете на украинския байрак - синьо и жълто.

Милиардерът е още президент на Crimson Group, ръководител на борда на шефовете на японския футболен " Висел Кобе ", както и ръководител на Токийския филхармоничен оркестър.

Токио също застава на страната на Киев. Това заяви през днешния ден японският министър председател Фумио Кишида: „ Казах на президента Зеленски, че Япония е с Украйна и предложих твърда поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “.

Япония ще даде 100 милиона $ незабавна филантропична помощ за Украйна. А на живеещите на острова украинци се разрешава да удължат престоя си на фона на спора. Страната се причислява и към интернационалните наказания против Руската централна банка, като лимитира транзакциите с нея.

Япония ще наложи наказания и против беларуски организации и лица, в това число против президента Александър Лукашенко, поради „ очевидното присъединяване на страната в нашествието “ в Украйна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР